5.8.11

Τσοβόλας-Λαγκάρντ σημειώσατε "Χ"
ή... «το φεγγάρι κύκλους κάνει»...

Όπως έχω επανειλημμένα σημειώσει εδώ, ένα απλό "μέντιουμ" είμαι, ένας "διάμεσος" μεταξύ όντων (ανθρώπων, ζώων κλπ υπάρξεων) και της κρυστάλλινης σφαίρας μου.
Τα λεγόμενα "ζώδια"[*] για μένα μόνο επικουρικό ρόλο παίζουν. Είναι απλώς ένας τρόπος κωδικοποίησης ανταλλαγής μηνυμάτων με την σφαίρα.
Μηνύματα που συνήθως είναι ερωτήματα από μένα και απαντήσεις από την αγαπημένη μου σφαίρα. [Αλλά καμμιά φορά και το αντίστροφο, όταν αυτή η αιθέρια ύπαρξη θέλει να μέ ζορίσει...]
Ένα τέτοιο ερώτημα μού πρόκυψε χτες.
Διάβασα ότι η κα Λαγκάρντ, το νέο "αφεντικό" του Διεθνούς ...ΝεκροΤαφείου μετά τον πεταχτούλη Στρωσκάν, αντιμετωπίζει βαριά κατηγορία πως όταν ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας (ενάμισυ μήνα πιο πριν δηλαδή και πίσω) με μιά της αμφιλεγόμενη απόφαση «κατάφερε» να εισπράξει κάποιος[**] ένα τεράστιο ποσόν ...γαλλικά ευρόπουλα.
Που, εντελώς τυχαία βέβαια, αυτός ο κάποιος τύχαινε να είναι στενός φίλος και οικονομικός υποστηρικτής του Νικολά(ου) Σαρκοζί(ου), του ...μισο-έλληνα Προέδρου της Γαλλίας.
Ως εκεί... «καλά»... Το γνωστό κόλπο των συνήθων -και διεφθαρμένων- πολιτικάντηδων θυμίζει: Δεν παίρνουν οι ίδιοι τα λεφτά αλλά κάποιος άλλος φίλος τους που καταξοδεύτηκε για να γίνει η προεκλογική τους εκστρατεία...
Η δήλωση της κας Λαγκάρντ [ελληνιστί: Φρουρού!] ήταν που μού γέννησε το ερώτημα.
Είπε ότι κανέναν νόμο δεν παρέβη αλλά έπραξε σύμφωνα με την συνείδησή της!
Ως υπουργός Οικονομικών είχε κάθε τυπικό δικαίωμα να πάρει τέτοια απόφαση.
"Αστραπή" έπεσε στο κεφάλι μου!
Κάτι ταρακουνήθηκε αλλά αόριστα.
Κάτι θυμήθηκα, συγκεχυμένα όμως.
Κατάφυγα λοιπόν στην σφαίρα να μού τό ξεκαθαρίσει.
Θόλωσε για λίγο, κάτι "έπαιζε" μέσα, και έστειλε το απαντητικό μήνυμα:
Τη δήλωση Τσοβόλα -τάλε κουάλε- σού θύμισε. Στο Ειδικό Δικαστήριο.
Έπραξε σύμφωνα με την συνείδησή του!
Ως υπουργός Οικονομικών είχε κάθε τυπικό δικαίωμα να κάνει την ρύθμιση των (τεράστιων) χρεών Καλκάνη.
Το ότι τύχαινε ο κ. Καλκάνης να είναι ιδιοκτήτης της "ρόζ βίλλας", όπου ο -τότε- πρωθυπουργός Αντρέας Π. έβρισκε καταφύγιο με τον παράνομο -τότε- ερωτά του, δεν ήταν η αιτία για την, τόσο ευνοϊκή για τον μεγαλο-οφειλέτη του Δημοσίου, απόφασή του.
Το ότι μόνον του κ. Καλκάνη ρύθμισε έτσι τέτοιο χρέος, δεν ήταν παράνομο.
Και τα περί "ρόζ βίλλας" μπορεί να τά ήξερε ...όλη η Ελλάδα, αυτός όμως δεν "σκάμπαζε γρύ" και άρα δεν ήταν δυνατόν να είχαν επηρεάσει την απόφασή του.
Φαίνεται πως, στην ευρωπαϊκή «οικογένεια», το ..."φεγγάρι" νομότυπων, ευνοιοκρατικών όμως..., αποφάσεων υπουργών Οικονομικών έχει κύκλο 25 ετών!
************************
[*] Κάθε ώρα γεννιούνται στη Γή κάπου 7.000 μωρά και εκατοντάδες χιλιάδων άλλα πλάσματα. Δεν είναι δυνατόν -ή έστω και ελαχιστότατα πιθανόν- ο αντίστοιχος "αστερισμός", από τον οποίο φαίνεται να περνάει ο ήλιος, ο ..."ωροσκόπος" και κάποιοι από τους γύρω από τον ήλιο πλανήτες και δορυφόρους να ασχολούνται και να καθορίζουν την μοίρα τόσων υπάρξεων ταυτόχρονα.
Έχουν σπουδαιότερες "δουλιές" να κάνουν...
[**] Tο ότι αυτός ο κάποιος ονομάζεται ...Ταπί είναι απόλυτα συμπτωματικό! Διότι το Γαλλικό Δημόσιο είναι που έμεινε ...ταπί πληρώνοντάς του κάπου 250.000.000 (διακόσια πενήντα εκατομμύρια) ευρά με την απόφαση της Λαγκάρντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: