30.12.08

Αίθριος Καζαμίας 2009

Καθόλου προφητικός αλλά προϊόν ώριμης σκέψης.
Ίσως και πολύ ώριμης... σχεδόν σάπιας...


1/1 έως 18/1
Ο ήλιος είναι στον Tοξότη. Bρίσκεται εκεί από τις 18/12, όταν άρχισε η πολύ ενδιαφέρουσα διελκυστίνδα, αν την τελευταία Κυριακή του {δίσεκτου} 2008 θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά της Αθήνας. Λες και δεν είχαμε τίποτε άλλο σοβαρότερο να ασχοληθούμε...
Ως πολεμικό-επιθετικό ζώδιο ο Τοξότης θα τελειώσει τη "θητεία" του μαζί με την θητεία Μπους. Επιτέλους! Και ...οψόμεθα.
Στις 18 αυτές μέρες όμως οι στρατοκράτες του Ισραήλ, που έχει και εκλογές στις 10/2, θα προσπαθήσουν να δώσουν την "τελική λύση" στη Γάζα, να εξολοθρεύσουν δηλαδή το 65% του πληθυσμού που τόλμησε να ψηφίσει την Χαμάς, παρά τη θέληση της κυβέρνησης του Ισραήλ.
Οι φήμες ότι οι ισραηλινοί έχουν μεταφέρει μυστικά στη χώρα τους τους θαλάμους αερίων και τους φούρνους από το Άουσβιτς, το Νταχάου, την Τρεμπλίνκα και το Μαουτχάουζεν δεν θα επαληθευτούν: Η επιστήμη τους έχει προχωρήσει πολύ και έχουν βρεί πολύ πιό οικονομικές λύσεις από την χιτλερική εκδοχή του ολοκαυτώματος. Η Ευρωπαϊκή Ένωση στέλνει κόσμια επιστολή στο Ισραήλ και την Χαμάς να αποφύγουν την υπερβολική βία.
Στην Ελλάδα οι πολίτες θα μείνουν κατάπληκτοι από τον απαράμιλλο, σοφό, επιτυχημένο, μεταρρυθμιστικό, δημιουργικό, σεμνό και ταπεινό ανασχηματισμό της Κυβέρνησης της ΝΔ από τον κ. Καραμανλή, αφού πλέον, μεταξύ άλλων, θα αποχτήσουν θέση υφυπουργού οι εκλεκτοί γόνοι εκλεκτών πολιτικών οικογενειών (ιταλομαφιστί:famiglie) Μιλτιάδης και Κυριάκος.
Ο υπουργός Παιδείας (μάλλον δεν θα είναι πλέον ο Σκυλιανίδης) αρχίζει τον διάλογο για την 114η (εκατοστή δέκατη τέταρτη) μεταχουντική μεταρρύθμιση των παιδιών, ώστε να κρατιώνται οι μαθητές μακρυά από τους δρόμους. Μεγάλη κουβέντα γίνεται αν θα ακολουθηθεί το γερμανικό ή το γαλλικό μοντέλο (δεν εννοώ την σύζυγο Σαρκοζί...) τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει το σουηδικό μοντέλο, ο Συνασπισμός το ισπανικό, το ΛΑΟΣ το μπουμπουκικό και το ΚΚΕ το κουκουέδικο.

19/1 έως 15/2
Στις 19/1 ο ήλιος εισέρχεται θριαμβευτικά στον Aιγόκερω και ο Μπάρακ Χουσε'ί'ν Ομπάμα στον Λευκό Οίκο των ΗΠΑ.
Οι Ισραηλινοί φεύγουν μαζί με τον "Τοξότη" από τη Γάζα, όπως είχαν φύγει κι από το Λίβανο, γιατί η Χαμάς απόδειξε ότι είναι πολύ ΚΕΡΑΤΟ ΑΙΓΟΣ. Και ναι μεν η πόλη μοιάζει πλέον με το Στάλινγκραντ, και τα πτώματα Παλαιστίνιων και Ισραηλινών, από τις μάχες σώμα πρός σώμα στους δρόμους της, δημιουργούν άταφα πολύ μεγάλο πρόβλημα, αλλά η ισραηλινή κυβέρνηση δηλώνει ότι κατήγαγε πρωτοφανή ειρηνευτική νίκη. Όπως ακριβώς και στο Λίβανο. Και ετοιμάζεται για τις εκλογές στις 10/2, για τις οποίες ο αφανισμός της Γάζας θεωρήθηκε η πιό ρεαλιστική προεκλογική εκστρατεία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση στέλνει και νέα κόσμια επιστολή στο Ισραήλ και την Χαμάς να αποφύγουν την υπερβολική βία.
Από την άλλη πλευρά ο Αιγόκερως είναι ως γνωστόν το ζώδιο των κερατάδων, των ανεκπλήρωτων ερώτων, των προδομένων εραστών, και ακριβώς γιαυτό ο κύκλος του κλείνει μιά μέρα μετά την γιορτή των ερωτευμένων, την Κυριακή του ΑΣΩΤΟΥ.
Στην αγορά αρχίζουν οι εκπτώσεις και τυπικά διότι ουσιαστικά είχαν αρχίσει από την αρχή του Τοξότη. Όμως όλοι γκρινιάζουν ότι έχει πέσει ο τζίρος όσο και το «άλλο» των κερατάδων. Οι Τράπεζες για να τονώσουν την κίνηση στην αγορά και τα κέρδη τους, καθιερώνουν νέο τύπο δανείου το Εκπτωσοδάνειο.
Ο υπουργός Παιδείας (μάλλον δεν θα είναι πλέον ο Σκυλιανίδης) συνεχίζει τον διάλογο για την 114η (εκατοστή δέκατη τέταρτη) μεταχουντική μεταρρύθμιση των παιδιών, ώστε να κρατιώνται οι μαθητές μακρυά από τους δρόμους. Σε κίνηση "ρελάνς", η οποία συζητήθηκε πολύ, προτείνει αντί των παραπάνω μοντέλων το ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ μοντέλο για τα παιδιά, να είναι δηλαδή μόνιμα μασκοφόροι οι μαθητές καθ' όλη την διάρκεια της σχολικής περιόδου και στα ΑΕΙ να εισάγονται όσοι πρωτεύουν στο ρόπαλο.

16/2 έως 11/3
Ο ήλιος μπαίνει στον Υδροχόο, ο Μπάρακ Χουσε'ί'ν Ομπάμα στην 4η βδομάδα του στον Λευκό Οίκο των ΗΠΑ και η Ελλάδα στο "Τριώδιο".
Στο Ισραήλ ο πρωτεύσας υπερορθόδοξος (άλλη ονομασία του λαϊκότροπου "φασίστας") Νετανιάχου δεν καταφέρνει να σχηματίσει αυτοδύναμη ή συμμαχική κυβέρνηση και δηλώνει ότι θα κάνει ειρηνευτική επιδρομή στην Δυτική Όχθη για να εξολοθρεύσει τους εκεί παλαιστίνιους, που υπάρχει πιθανότητα να εξελιχθούν σε τρομοκράτες, και έτσι να κερδίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές. Η Ευρωπαϊκή Ένωση στέλνει και νέα κόσμια επιστολή στο Ισραήλ συνιστώντας ψυχραιμία και σφαγές μόνο με το βαμβάκι.
Διεθνείς οικολογικές οργανώσεις καταγγέλλουν τον Υδροχόο ότι είναι ζώδιο που παρακινεί σε αλόγιστη σπατάλη νερού και ζητούν από τον ΟΗΕ, τον Φελλάκη και την Πίτσα Μητέρα, να τον καταργήσουν από τον ζωδιακό κύκλο ή έστω να τον μετονομάσουν σε "νεροκουβαλητή" π.χ.
Στην αγορά συνεχίζονται οι εκπτώσεις που τυπικά είχαν τελειώσει. Οι Τράπεζες για να τονώσουν την κίνηση στην αγορά και τα κέρδη τους, καθιερώνουν νέο τύπο δανείου το Μασκαροδάνειο, ώστε να γλεντήσουν άνετα οι πολίτες τις Απόκριες και να κλάψουν μετά, που έρχεται η Σαρακοστή.
Ο υπουργός Παιδείας (μάλλον δεν θα είναι πλέον ο Σκυλιανίδης) συνεχίζει τον διάλογο για την 114η (εκατοστή δέκατη τέταρτη) μεταχουντική μεταρρύθμιση των παιδιών, ώστε να κρατιώνται οι μαθητές μακρυά από τους δρόμους. Κάνει νέα πρόταση να ακολουθηθεί το Σαρακοστιανό μοντέλο, ήτοι η υποχρεωτική νηστεία των μαθητών καθ' όλη την διάρκεια της σχολικής περιόδου και στα ΑΕΙ να εισάγονται όσοι καταφέρνουν να βαφτίσουν το κρέας ψάρι, κατά την αθάνατη καλογερική παράδοση.

12/3 έως 18/4
Ο ήλιος μπαίνει στους Iχθείς, το βαφτισμένο από καλογέρους κρέας δηλαδή, ο Μπάρακ Χουσε'ί'ν Ομπάμα ετοιμάζεται να κάνει τον απολογισμό των 100 ημερών του στον Λευκό Οίκο των ΗΠΑ και η Ελλάδα να γιορτάσει τις 100 μέρες της μετασχηματισμένης κυβέρνησης της ΝΔ μέσα στην (διηνεκή) Σαρακοστή.
Ο κ. Καραμανλής ζητάει συγνώμην στη Βουλή διότι ΤΩΡΑ αντιλήφθηκε ότι πριν τρείς μήνες είχε κάνει λάθος στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και αναλαβαίνει, αντρίκια και άφοβα, την πολιτική ευθύνη.
Στο Ισραήλ ετοιμάζονται για τις επόμενες εκλογές, ώστε ο Νετανιάχου να καταφέρει να σχηματίσει αυτοδύναμη υπερορθόδοξη κυβέρνηση, και να κάνει επιτέλους την ειρηνευτική επιδρομή στην Δυτική Όχθη και στη Γάζα πάλι, για να εξολοθρεύσει τους εκεί παλαιστίνιους, που υπάρχει πιθανότητα να εξελιχθούν σε τρομοκράτες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν στέλνει αυτή τη φορά κόσμια επιστολή στο Ισραήλ, διότι κατάλαβαν ότι ο πρωθυπουργός του χρησιμοποιεί τις επιστολές που παίρνει από την ΕΕ για να σκουπίζει ένα ωρισμένο μέρος του σώματός του.
Ο Συνασπισμός απορρίπτει για μιά ακόμα φορά την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για συνεργασία στις επικείμενες Ευρωεκλογές, διότι σε πρόθεση ευρωψήφου στην τελευταία δημοσκόπηση της διαβόητης εταιρείας V.V.Τ.V. {Varate Violitzides Ta Violia} πέρασε το 20%.
Στην αγορά συνεχίζεται η δυσπραγία. Οι Τράπεζες για να τονώσουν την κίνηση και τα κέρδη τους, καθιερώνουν νέο τύπο δανείου το Πασχαλοδάνειο, ώστε να αγοράσουν άνετα οι πολίτες τα πασχαλιάτικα είδη και μετά να γίνουν της ...Αναλήψεως.
Στον διεθνή χώρο το πουτινικό {πουτ-ι-νικό προσέξτε!, όχι το "άλλο" που σάς πήγε το μυαλό, έκφυλοι}, το πουτινικό λοιπόν καρτέλ Φυσικού Αερίου δηλώνει ότι σε 5 μήνες θα διπλασιάσει την τιμή του Φ.Α., διότι με την πτώση του πετρελαίου, κάποιος πρέπει να συνεχίσει την εκμετάλλευση του κοσμάκη.
Ο υπουργός Παιδείας (μάλλον δεν θα είναι πλέον ο Σκυλιανίδης) συνεχίζει τον διάλογο για την 114η (εκατοστή δέκατη τέταρτη) μεταχουντική μεταρρύθμιση των παιδιών, ώστε να κρατιώνται οι μαθητές μακρυά από τους δρόμους. Κάνει νέα εμπνευσμένη πρόταση να ακολουθηθεί το Αναστασιακό μοντέλο στα Σχολεία, να πεθαίνουν δηλαδή οι μαθητές (κι αν δεν τα καταφέρουν μόνοι τους να τους εκτελούν τα ΜΑΤ) και στα ΑΕΙ να εισάγονται όσοι καταφέρνουν να αναστηθούν.

19/4 έως 13/5
Ο ήλιος μπαίνει στον Kριό και ο Μπάρακ Χουσε'ί'ν Ομπάμα κάνει τον απολογισμό των 100 ημερών του στον Λευκό Οίκο των ΗΠΑ δηλώνοντας ότι έχει αποσύρει πάνω από 100 στρατιωτικούς των ΗΠΑ από το Ιράκ, πάνω από 100 εταιρείες αναπτύξεως του Ιράκ κι ακόμα πάνω από 100 διδασκάλους εκδημοκρατισμού του.
Στην μεταπασχαλινή Ελλάδα ο κ. Καραμανλής ζητάει συγνώμην στη Βουλή διότι ΤΩΡΑ αντιλήφθηκε ότι πέρασαν οι Απόκριες και, βγάζοντας τη μάσκα που εξακολουθούσε να φοράει, αναλαβαίνει, αντρίκια και άφοβα, την πολιτική ευθύνη.
Στο Ισραήλ ο Νετανιάχου με την αυτοδύναμη υπερορθόδοξη κυβέρνηση, δηλώνει ότι επιτέλους λύθηκε το παλαιστινιακό πρόβλημα διότι στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι ειρηνευτικές επιδρομές στην Δυτική Όχθη και στη Γάζα και έτσι έχοντας εξολοθρεύσει και το τελευταίο παλαιστινιακό ρουθούνι, δεν υπάρχει πιθανότητα να κινδυνέψει το περιούσιον θεϊκό κράτος από τρομοκράτες. Ο Τσέχος πρόεδρος της Ε.Ε. τον συγχαίρει και τον προτείνει για το Νόμπελ Ειρήνης αλλά και στο Πακόσμιο Κέντρο Καινοτομιών για το βραβείο της πλέον πρωτότυπης λύσης ειρήνευσης μιάς περιοχής.
Το ΠΑΣΟΚ σχηματίζει αυτοδύναμο ψηφοδέλτιο για τις επικείμενες Ευρωεκλογές, και ο κ. Παπανδρέου δηλώνει ότι αισθάνεται ως πολιορκητικός ΚΡΙΟΣ της ευρωψήφου, καλώντας ακόμα μια φορά την κυβέρνηση να παραιτηθεί και να γίνουν ταυτόχρονα και εθνικές εκλογές.
Ο κ. Καραμανλής απαυδισμένος που επί 120 μέρες από την αρχή του χρόνου ΔΕΝ έχει αποκαλυφθεί ούτε ένα νέο σκάνδαλο, παραιτείται και προκηρύσει πρόωρες εθνικές εκλογές ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές, επικαλούμενος τον "εθνικό" λόγο να μην κάνουμε πολλά έξοδα για ανούσιες διαδικασίες όπως οι εκλογές...
Οι Τράπεζες για να τιμήσουν την εργατική Πρωτομαγιά και τα κέρδη τους, καθιερώνουν νέο τύπο δανείου το Εργατοδάνειο, ώστε να αγοράσουν άνετα οι εργάτες τα απαιτούμενα είδη για την εκδήλωση της ΓΣΕΕ στο {βατο}Παιδίον του Άρεως, για την εκδήλωση του "πάμε ΚΚΕ" στην κοτζάμ Πλατεία και την εκδήλωση των υπολοίπων στην αντισυνταγματική Πλατεία.
Αλλά και για να τιμήσουν και διευκολύνουν την υπέρτατη δημοκρατική διαδικασία, τις εκλογές, {και τα κέρδη τους φυσικά} καθιερώνουν νέο τύπο δανείου το Εκλογοδάνειο, ώστε να μπορούν οι υποψήφιοι βουλευτές να έχουν άφθονο χρήμα για να εξαγοράσουν ΜΜΕ {Μέσα Μαλάκυνσης Εγκεφάλου} και, εντέλει, ψήφους.
Στον διεθνή χώρο αποκαλύπτεται ότι πεθαίνουν κάθε μέρα 100 παιδάκια από πείνα στο Νταρφούρ, άλλα 100 από χολέρα στη Λιβερία, άλλα 100 στις ΗΠΑ από φτώχεια, άλλα 100 από AIDS στο Κονγκό, άλλα 100 από έλλειψη νερού στο Μάλι, άλλα 100 στο Ιράκ από τις συγκρούσεις, άλλα 100 στην Κίνα από μελαμινωμένο γάλα.
Όχι στην Παλαιστίνη ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ κανένα παιδάκι! Διότι δεν υπάρχουν πιά παιδάκια εκεί. Τα έχει εξοντώσει όλα το Ισραήλ, εφαρμόζοντας την "Τελική Λϋση" για να τιμήσει την μνήμη του ένδοξου βασιλιά του, Ηρώδη.
Ο υπουργός Παιδείας (μάλλον δεν θα είναι πλέον ο Σκυλιανίδης) συνεχίζει τον διάλογο για την 114η (εκατοστή δέκατη τέταρτη) μεταχουντική μεταρρύθμιση των παιδιών, ώστε να κρατιώνται οι μαθητές μακρυά από τους δρόμους. Κάνει νέα πρωτότυπη πρόταση να συνεχιστεί ο διάλογος μέχρι να κλείσουν τα Σχολεία και να ηρεμήσουν τα πνεύματα λόγω διακοπών.

14/5 έως 19/6
Ο ήλιος μπαίνει στον Tαύρο και στο Ισραήλ ο Νετανιάχου ετοιμάζεται να εξολοθρεύσει με πυρηνικά και το τελευταίο ιρανικό ρουθούνι, διότι υπάρχει πιθανότητα να κινδυνέψει το περιούσιον εβραϊκό κράτος από περιούσιους σι'ί'τες τρομοκράτες.
Ο Τσέχος πρόεδρος της Ε.Ε. συγκαλεί το Συμβούλιο Κορυφής G27 της Ένωσης για να παραδώσει, επιτέλους, την προεδρία.
Στην Ελλάδα ο κ. Καραμανλής ζητάει συγνώμην από το κόμμα του διότι χάσανε την εξουσία και αναλαβαίνει, σεμνά και ταπεινά, την ευθύνη.
Οι Τράπεζες για να βοηθήσουν τα κόμματα να συνέλθουν από το εκλογικό σοκ {και τα κέρδη τους βέβαια}, καθιερώνουν νέο τύπο δανείου το Κομματοδάνειο.
Στις ευρω-εθνο-εκλογές στη χώρα μας τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
29.11% η ΝΔ
28.33% το ΠΑΣΟΚ
16.55% ο ΣΥΡΙΖΑ
13.77% το ΚΚΕ
4.99% ο ΛΑΟΣ
4.01% οι Οικολόγοι
3.24% τα υπόλοιπα κόμματα

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
33.24% και 140 έδρες το ΠΑΣΟΚ
33.16% και 88 έδρες η ΝΔ
9.20% και 28 έδρες ο ΣΥΡΙΖΑ
8.40% και 25 έδρες το ΚΚΕ
3.99% και 11 έδρες ο ΛΑΟΣ
3.01% και 8 έδρες οι Οικολόγοι
9.00% και καμμία έδρα τα υπόλοιπα κόμματα

Σχηματίζεται νέα, δίδυμη, κυβέρνηση από ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ για να αντιμετωπίσει την είσοδο του ήλιου στο επόμενο ζώδιο, τους Διδύμους. Ο κ. Γ. Παπανδρέου δηλώνει ότι αισθάνεται ως ταύρος εν υαλοπωλείω, διότι παρέλαβε καμμένη γή από την ΝΔ και δεν του μένει τίποτα για να κάψει ο ίδιος.
Ο νέος υπουργός Παιδείας ανοίγει νέον διάλογο για την 115η (εκατοστή δέκατη πέμπτη) μεταχουντική μεταρρύθμιση των παιδιών, ώστε να κρατιώνται οι μαθητές μακρυά από τους δρόμους. Και προτείνει στον υπουργό Εσωτερικών να κάνει νόμο για ψήφο στα 13.

Αλλά και ο Μπάρακ Χουσε'ί'ν Ομπάμα κάνει τον ...ταύρο εν υαλοπωλείω στις ΗΠΑ.
Κλείνει τα, κλειστά από μήνες λόγω κατάρρευσης, χρηματιστήρια, διορίζει πρόεδρο της F.R.B. τον ...εγγονό του Κέϋνς, καθιερώνει το «ο έχων δύο χιτώνας αποδίδει τον έναν ως φορολογία», θεσμοθετεί τον κοινωνικό μισθό με κατώτατο όριο το μισό του μέσου κατά κεφαλήν εισοδήματος στη χώρα και βάζει ως ανώτατο πλαφόν μισθού C.E.O. το διπλάσιο του Μ.Κ.Κ.Ε., απαγορεύει τα αυτοκίνητα και πάσα μηχανή εν γένει εσωτερικής καύσης, αποσύρει την στήριξη προς κάθε δικτάτορα,
έστω φιλικά διακείμενο ή υποχείριο των ΗΠΑ,
αίρει εντελώς τον αποκλεισμό της Κούβας,

δημιουργεί "τρόϊκα" για τα θέματα Β. και Ν. Αμερικής με τον Τσάβες και τον Μοράλες.

Μετά ξύπνησα.

2 σχόλια:

o ...μάλλoν άνθρωπoς είπε...

Καλή Χρονιά!
Καλλίτερη από το ...δίσεκτο 2008!
Με κέφια και -κυρίως!- με διάθεση για αγώνα.

Αυτό το τελευταίο τό 'κλεψα απ' τον Μπρεχτ:

«Άκου να δεις, είτε φταίς είτε όχι, σαν δεν μπορείς άλλο να παλαίψεις, θα πεθάνεις».

Κλαζoμένιoς είπε...

Το περιοδικό «ΓΑΛΕΡΑ» δημοσιεύει κι αυτή ένα ενδιαφέροντα χιουμοριστικό Καζαμία, πέφτει έξω όμως στον Ανασχηματισμό!
Εσύ "σκίζεις" στις ως τώρα προβλέψεις σου.