17.11.11

Εδώ Πολυτεχνείο... Εδώ Πολυτεχνείο!

Πού είναι το Πολυτεχνείο, μωρή παλιόσφαιρα;;;

Τό χρειαζόμαστε επειγόντως! Μ' ακούς;;;

Αν δεν μού τό βρείς μέχρι το βράδυ, θα πάρω ένα σφυρί και θα σέ κάνω κομμάτια, παλιόπραμμα...

2.11.11

Το Κίνημα των Γυναικών

Ως γνωστόν το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κόμμα αλλά Κίνημα. Τί το φυσικότερο λοιπόν να υπάρξει μέσα στο ΠΑνελλήνιο ΣΟσιαλιστικό Κίνημα ένα Κίνημα Γυναικών.
Και δεν εννοώ βέβαια τις ...ΕΓΕς (αρχαιοπρεπής ανορθόγραφη απόδοση της λέξης "κατσίκες") αλλά τις κυρίες βουλευτίνες και υπουργίνες κατά καιρούς, που, έστω ολίγον τί καθυστερημένα, ανακάλυψαν ότι το Κίνημα δεν ήταν και πολύ ...κίνημα -και καθόλου Σοσιαλιστικό βέβαια- κι έτσι αποφάσισαν να φτιάξουν ένα άλλο δικό τους ή, ακριβέστερα, να δηλώσουν είτε ότι δεν ανήκουν πλέον σ' αυτό είτε απλώς δεν υπακούουν στις εντολές του τρέχοντος αφεντικού του Κινήματος.
Παλιότερα είχαμε την ανταρσία της κας Σακοράφα, που διαγράφηκε, μετά την κα Κατσέλη, που επίσης διαγράφηκε, προχτές την κα Αποστολάκη που ανεξαρτητοποιήθηκε πριν προλάβει ο Γιώργος να τήν διαγράψει και ...καπάκι την κα Παπανδρέου, την Βάσω εννοώ όχι την Άντα ή την Μαργαρίτα..., την κα Καϊλή, την κα Αντωνίου και την κα Μπατζελή, που διαχώρισαν την θέση τους απο το ...δημοκρατικότατο -τώρα τό θυμήθηκε...- δημοψήφισμα που εξάγγειλε ο πρωθυπουργός μας, αφήνοντας ...ξερούς, όχι μόνον τους δικούς μας αλλά και ΟΛΟΥΣ τους ξένους προέδρους, πρωθυπουργούς κλπ. και βέβαια τις διαβόητες «Αγορές», που αντέδρασαν πέφτοντας στα ...βάραθρα των πινάκων των ανά τον κόσμο χρηματιστήριων.
Άγνωστο τί θα κάνει η κα Μπιρμπίλη η οποία εκδιώχτηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος (αφού βέβαια "έγραψε Ιστορία", όπως ο Τρίτσης παλιότερα...) για να πάρει την θέση της ο γνωστός ...οικολόγος/οικονομολόγος κος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος αφού ...περιποιήθηκε καλά τα οικονομικά μας, καταστρέφοντάς τα, κλήθηκε να ...περιποιηθεί και το περιβάλλον, καταστρέφοντας βεβαίως κι αυτό.
Περί της στάσης της κας Γκερέκου είναι ασαφείς οι πληροφορίες.
Για την κα Ξενογιαννακοπούλου (όνομα κι αυτό...) δεν υπάρχει καμμιά αμφιβολία: Έχοντας σιγουρεμένη την τρέχουσα υπουργική καρέκλα της είναι σφόδρα γεωργοπαπανδρεϊκή, άρα και ...μνημονιακή, άρα και μεσοπροθεσμιακή, άρα και νεοδανειακή, άρα και ...δημοψηφισματική.
Πρέπει όμως εδώ να σημειώσω ότι ο πρωθυπουργός εξασφάλισε μιά ακόμα -ανέλπιστη στήριξη από γυναίκα: Από την κα Έλσα Παπαδημητρίου, την διαγραμμένη από την ΝΔ, που δήλωσε "μνημονιακή".
Δεν θα μπορούσα να αδιαφορήσω μπροστά σε ένα τέτοιο Κίνημα. Ούτε η Κρυστάλλινη Σφαίρα μου βέβαια, που τώρα τελευταία γρυλλίζει συνεχώς ακατάληπτα. Από μόνη της! Χωρίς να τής έχω υποβάλει κάποιο ερώτημα για τα μελλούμενα.
Σήμερα το πρωί λοιπόν κάθησα απέναντί της, τήν χάϊδεψα λίγο για να πάψει να γρυλλίζει και τήν ρώτησα (στην αρχή όλα μαζί και μετά ένα-ένα) τα εξής:
1. Πότε και πώς, σε τί κατάσταση δηλαδή, θα γυρίσει ο πρωθυπουργός μας από της ...αστυνομοκρατούμενες Κάννες.
2. Τί θα κάνει το "Κίνημα Γυναικών" την Παρασκευή στη Βουλή με την "ψήφο εμπιστοσύνης" και γενικότερα ποιό θα είναι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.
3. Τί θα γίνει με το δημοψήφισμα.
4. Τί θα γίνει με μάς, τους Έλληνες.
5. Τί θα γίνει με την Υφήλιο και τις «Αγορές» της.
Μετά από μιά, βασανιστική σιωπή, έβγαλε ένα γουργούρισμα, σιγανό στην αρχή που δυνάμωσε σιγά-σιγά. Μετά έβγαλε κάτι σαν μουγκρητό και αμέσως μετά άρχισε να μού μιλάει ακατάληπτα.
Θορυβήθηκα! Αν ήταν άνθρωπος ή ζώο θα τήν πήγαινα σε κάποιον γιατρό ή κτηνίατρο κι αν ήταν φυτό σε κάποιον γεωπόνο. Όμως για τις κρυστάλλινες σφαίρες δεν υπάρχει θεραπευτής...
Πού να τήν πήγαινα;;; Σε γεωλόγο ή χημικό;;; Θα μού τήν κατάστρεφαν αναλύοντάς την...
Βάλθηκα να αποκρυπτογραφήσω τα ακατάληπτα.
Μετά από ένα διάστημα κατάλαβα ότι δεν ήταν ακατάληπτα όσα έλεγε αλλά απλώς ήταν ανακατεμένες λέξεις από διάφορες γλώσσες.
Η Σφαίρα μου, αν δεν σάς τό χω πει παλιότερα, μιλάει σε πολλές γλώσσες. Στα Ελληνικά βέβαια και στις «κλασσικές» ξένες γλώσσες Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ιταλικά αλλά και Ρώσσικα, Κινέζικα, Λατινικά, Γιαπωνέζικα, Αραβικά, Ινδικά, Σουαχίλι, Τσέχικα, Ουγγρικά, Γιορούμπα, Σουηδικά, Κέλτικα, Περσικά, Βασκικά και Χίμπριου. Υποψιάζομαι ότι κάποιες φορές μιλάει και στα αρχαία αιγυπτιακά και τα χεττίτικα αλλά δεν μπορώ να σάς διαβεβαιώσω για κάτι τέτοιο.
Προσωπικά όμως καταλαβαίνω καλά μόνο τις τρεις πρώτες και δευτερότερα τις τρεις επόμενες. Έτσι τα παρακάτω, ως μετάφραση/μεταφορά των απαντήσεων που μού έδωσε (εκτός από όσα διακρίνονταν ως ελληνικά που τά βάζω αυτούσια, όπως ακούγονταν) είναι, αναγκαστικά, αποσπασματικά, ελλειπτικά. Συμπληρώστε κατά βούληση τα κενά.
1. Πότε και πώς, σε τί κατάσταση δηλαδή, θα γυρίσει ο πρωθυπουργός μας
Θά 'ναι στην ψηφοφορία - - - - δαρμένος, σωτήρας του - - - - , - - - -
2. Τί θα κάνει το "Κίνημα Γυναικών" την Παρασκευή στη Βουλή
Μισό-μισό, σαν την - - - -εκπομπή της - - - - Δήμητρας, και - - - - - - - - ρίξει την - - - -κυβέρνηση
3. Τί θα γίνει με το δημοψήφισμα
Αν πάρει - - - - εμπιστοσύνης, - - - - σύντομα, αν όχι - - - - - - - - μπούρδα
4. Τί θα γίνει με μάς
Σκ...., - - - -, merde, - - - -, - - - -, shit (αμετάφραστα για ευνόητους λόγους)
5. Τί θα γίνει με την Υφήλιο
Fuck, - - - - - -, δε γαμ...., - - - -, fuck (αμετάφραστα για ευνόητους λόγους)