1.12.10

Eπιβράχυνση του αριθμού των μηνών!

Ως αντιφάρμακο μάλλον (εγώ τουλάχιστον έτσι τό κατάλαβα...) προς τις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του πρόσφατου (μόνον και μόνον της τελευταίας δόσης, αν κατάλαβα καλά...) μνημονιακού δανείου, ο πρωθυπουργός μας μετά από εισήγηση των συμβούλων του θα εφαρμόσει, κατ' ασφαλείς πληροφορίες μου, επιβράχυνση του αριθμού των μηνών.
Kαι εγώ, μεσάζων (medium λατινιστί), δεν θα ασχολούμουν βέβαια με τέτοιο θέμα που εμπίπτει στις αρμοδιότητες άλλων συνεργατών του "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ" αν δεν μού ...χάλαγε τη σούπα, αφού τέτοιο μέτρο θα επηρεάσει άμεσα και τα ζώδια, άρα και όλη την τεχνική των προβλέψεών μου!
Άσε που μόλις τό είπα στην κρυστάλλινη σφαίρα μου, αναψοκοκκίνησε και μετά θόλωσε! Άντε τώρα έγώ να βρώ "μαντζούνι" να τήν ξεθολώσω...


Κατ' ασφαλείς πληροφορίες μου λοιπόν, και στο πλαίσιο της λαϊκής παρότρυνσης «Γιώργο, άλλαξέ τα όλα», θα προωθηθεί, όπου νά 'ναι, άρδην αλλαγή του ημερολογίου με επιβράχυνση του αριθμού των μηνών αλλά και κάμποσες ακόμα "συμπαρομαρτούσες" ριζικές αλλαγές.
Μεταξύ μας είναι αναχρονιστικό αυτό το ημερολόγιο με βάση το "12" και τους μήνες άλλους με 30, άλλους με 31 μέρες κι έναν με 28 (και 29... ανά τετραετία) μέρες.
Συν εκείνη η "βδομάδα" με βάση το άσχετο εφτά (7)... εβραϊκό κατάλοιπο... Αναχρονισμός!
Άσε που κοστίζει και ένα σωρό λεφτά αλλά και προκαλεί νοητικό κόπο να τά θυμώμαστε όλα αυτά.

Να λοιπόν το επαναστατικό κυβερνητικό σχέδιο εκσυγχρονιστικών αλλαγών:
* Ο αριθμός των μηνών επιβραχύνεται από δώδεκα (12) σε εννιά (9).
* Κάθε μήνας θα έχει από σαράντα (40) μέρες. Στρογγυλό νούμερο.
* Χωρίζεται σε 4 δεκάδες ημερών. Ακόμα πιο στρογγυλό νούμερο.
* Οι 5 (ή 6, τα δίσεκτα έτη) μέρες, που συμπληρώνουν το ηλιακό έτος, θεωρούνται "λευκές", δεν ανήκουν σε κανένα μήνα, δεν έχουν νούμερο και περιβάλλουν τον Δεκαπενταύγουστο, αφιερωμένες στην άσκηση με κανόε-καγιάκ του πρωθυπουργού. Θα είναι επιπλέον οι υποχρεωτικές ταυτόχρονες -και μόνες!- διακοπές ΟΛΩΝ των Ελλήνων! (Όχι σαν τώρα που καθένας κάνει διακοπές όποτε τού γουστάρει και σπάει η παραγωγική αλυσίδα...)
* Οι μέρες κάθε δεκάδας ονομάζονται όλες με το αντίστοιχο αριθμητικό τους (Πρώτη, Δεύτερη, Τρίτη κλπ) και η τελευταία, η Δεκάτη, θα είναι αργία.
* Το έτος θα αρχίζει αμέσως μετά τις διακοπές (τα κεφάλια μέσα...) με τους μήνες πάλι αριθμητικά ονομασμένους. Να ξεφύγουμε επιτέλους από τα ρωμαϊκά, παγανιστικά, κατάλοιπα!
* Αποσυνδέεται πλήρως το εργασιακό ημερολόγιο από το θρησκευτικό. Με ειδική διάταξη του Νόμου όλες οι λειτουργίες και τελετές θα γίνονται μετά τη λήξη της εργασιακής μέρας, για να μπορούν να τις παρακολουθήσουν και οι εργαζόμενοι.

Ευφυέστατο, μην μού πείτε!
Κυρίως όμως θα μειώσει αισθητά τόσο τις κρατικές δαπάνες όσο και το εργασιακό κόστος των επιχειρήσεων, ώστε να γίνουν -επιτέλους!- ανταγωνιστικές, διότι:
* Οι μηνιαίοι μισθοί από δώδεκα (12) κάθε χρόνο θα γίνουν εννιά (9). Μείωση 25%.
* Οι ετήσιες αργίες από κάπου 60 (συν καμμιά δεκαπενταριά "από την σημαία" 75...) θα γίνουν 36. Μείωση 52%.
* Έτσι οι παραγωγικές μέρες κατ' έτος αυξάνονται από κάπου 210 (κι αν...) που είναι τώρα σε 324!!! Αύξηση 55%. Τεράστια θα είναι η αύξηση της παραγωγικότητας!!! Τόσο στον δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα.
* Ο συνδυασμός μείωσης του εργασιακού κόστους και αύξησης της παραγωγικότητας δίνει, άκοπα, μια αύξηση της ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ λίγο μεγαλύτερη από 100% !!!
Νενικήκαμεν!
+ + + + + + + + + + +
Υ.Γ.
Η φήμη ότι ο πρωθυπουργός δεν κατάλαβε την λαϊκή ρήση «...και ο μήνας έχει εννιά» αλλά τήν αντιλήφθηκε ως «...και οι μήνες είν' εννιά» λόγω των δυσκολιών του με την γλώσσα μας, είναι δημοσιογραφικό κουτσομπολιό. Μην τής δώσετε βάση.
Η άλλη φήμη πάλι ότι κάθε αργία της Δεκάτης οι εργαζόμενοι θα καταβάλουν στο κράτος την "δεκάτη" της αμοιβής τους, παρόμοια με το παλιότερο σύστημα πληρωμής της "δεκάτης" από τους κολλήγους στους τσιφλικάδες, έμαθα πως θα διαψευστεί "κάθετα" από τον κ. Πεταλωτή.